Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kétkrémes mézes krémes recept

Kétkrémes mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek porcukor
    • 4 ek langyos méz
    • 50 g vaj
    • 450 g liszt
    •  5+2 ek tej
    • 1 csapott ek szódabikarbóna
    • pár csepp citromlé
    • 2 ek kakaópor

    Kémhez

    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaó

    Mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • fél citrom leve
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Első lépésben megfőzzük a pudingot és jól kihűtjük.

    Egy edényben a tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük. A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk a tésztát és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekavart kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre).  A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.

    A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25*35 cm), feltekerjük a sodrófára és az előmelegített (felforrósított), és jól bevajazott tepsi “fenekére” fektetjük. Kb 10 perc alatt megsütjük. Amíg sülnek a tésztáink, megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk. Ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb 1/3 részét kivesszük és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.

    A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk és egy picit berakjuk a hűtőbe.

    Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap.

    Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval. Aki nem igazán kedveli ennek a máznak az ízét, nyugodtan rakhat rá tejcsokoládés tortabevonót.

    Egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá