Kétkrémes mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kétkrémes mézes krémes

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 tojás
  • 3 ek porcukor
  • 4 ek langyos méz
  • 50 g vaj
  • 450 g liszt
  •  5+2 ek tej
  • 1 csapott ek szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 2 ek kakaópor

Kémhez

  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó

Mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • fél citrom leve
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

Első lépésben megfőzzük a pudingot és jól kihűtjük.

Egy edényben a tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük. A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk a tésztát és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekavart kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre).  A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25*35 cm), feltekerjük a sodrófára és az előmelegített (felforrósított), és jól bevajazott tepsi “fenekére” fektetjük. Kb 10 perc alatt megsütjük. Amíg sülnek a tésztáink, megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk. Ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb 1/3 részét kivesszük és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.

A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk és egy picit berakjuk a hűtőbe.

Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap.

Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval. Aki nem igazán kedveli ennek a máznak az ízét, nyugodtan rakhat rá tejcsokoládés tortabevonót.

Egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept