Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-narancsos mézes krémes recept

Túrós-narancsos mézes krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 22*37 cm-es tepsihez/sütőkerethez:
    Tészta:

    • 55 dkg finomliszt
    • 10 dkg méz
    • 10 dkg zsír
    • 20 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk fahéj
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 2 evőkanál tejföl

    Krém:

    • 40 dkg krémes túró
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1 narancs héja és leve
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fél üveg narancs vagy barack lekvár

    Tetejére:

    • 20 dkg fehércsokoládé
    • 2-3 ek olaj
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A tésztához a mézet, porcukrot és a zsírt összemelegítjük. Amikor a keverék már kihűlt, akkor hozzákeverjük a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk.

    A tésztát 5 részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, végül kihűtjük.

    A krémhez egy edénybe mérjük a túrót, mascarponét, cukrokat, narancs héját és a levét, majd jól kikeverjük az egészet.

    Összeállítás:

    Az egyik lapot egy tálcára tesszük, rákenjük a túrós krém felét és erre teszünk egy újabb lapot. Bőségesen és egyenletesen megkenjük a lekvárral, majd egy újabb lapot teszünk rá. Rákenjük a maradék krémet és befedjük az utolsó lappal. Lesúlyozzuk a sütit és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

    Másnap elkészítjük a mázat. A csokit, vajat és az olajat összeolvasztjuk, majd egyenletesen rásimítjuk a süteményre.

    Az utolsó lapot késes aprítóba tesszük és morzsa állagúra daráljuk. Ezzel a kekszmorzsával megszórhatjuk a mázat.

    Amikor a máz megdermedt, akkor éles késsel óvatosan felszeljük a sütit, hogy ne törjük össze rajta a csokit, majd a kisütött formákkal és a kekszmorzsával tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá