Hozzávalók egy 22*37 cm-es tepsihez/sütőkerethez:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a mézet, porcukrot és a zsírt összemelegítjük. Amikor a keverék már kihűlt, akkor hozzákeverjük a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk.
A tésztát 5 részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, végül kihűtjük.
A krémhez egy edénybe mérjük a túrót, mascarponét, cukrokat, narancs héját és a levét, majd jól kikeverjük az egészet.
Az egyik lapot egy tálcára tesszük, rákenjük a túrós krém felét és erre teszünk egy újabb lapot. Bőségesen és egyenletesen megkenjük a lekvárral, majd egy újabb lapot teszünk rá. Rákenjük a maradék krémet és befedjük az utolsó lappal. Lesúlyozzuk a sütit és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Másnap elkészítjük a mázat. A csokit, vajat és az olajat összeolvasztjuk, majd egyenletesen rásimítjuk a süteményre.
Az utolsó lapot késes aprítóba tesszük és morzsa állagúra daráljuk. Ezzel a kekszmorzsával megszórhatjuk a mázat.
Amikor a máz megdermedt, akkor éles késsel óvatosan felszeljük a sütit, hogy ne törjük össze rajta a csokit, majd a kisütött formákkal és a kekszmorzsával tálaljuk.