Túrós-narancsos mézes krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók egy 22*37 cm-es tepsihez/sütőkerethez:
Tészta:

  • 55 dkg finomliszt
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 kk fahéj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 evőkanál tejföl

Krém:

  • 40 dkg krémes túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancs héja és leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél üveg narancs vagy barack lekvár

Tetejére:

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 2-3 ek olaj
  • 1 ek vaj

Elkészítése:

A tésztához a mézet, porcukrot és a zsírt összemelegítjük. Amikor a keverék már kihűlt, akkor hozzákeverjük a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk.

A tésztát 5 részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, végül kihűtjük.

A krémhez egy edénybe mérjük a túrót, mascarponét, cukrokat, narancs héját és a levét, majd jól kikeverjük az egészet.

Összeállítás:

Az egyik lapot egy tálcára tesszük, rákenjük a túrós krém felét és erre teszünk egy újabb lapot. Bőségesen és egyenletesen megkenjük a lekvárral, majd egy újabb lapot teszünk rá. Rákenjük a maradék krémet és befedjük az utolsó lappal. Lesúlyozzuk a sütit és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

Másnap elkészítjük a mázat. A csokit, vajat és az olajat összeolvasztjuk, majd egyenletesen rásimítjuk a süteményre.

Az utolsó lapot késes aprítóba tesszük és morzsa állagúra daráljuk. Ezzel a kekszmorzsával megszórhatjuk a mázat.

Amikor a máz megdermedt, akkor éles késsel óvatosan felszeljük a sütit, hogy ne törjük össze rajta a csokit, majd a kisütött formákkal és a kekszmorzsával tálaljuk.