Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Anna szelet recept

Anna szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg szalalkáli
    • 35-40 dkg finom liszt
    • 1,5 dl kávé
    • 6 dkg kristálycukor
    • 6 dkg zsír

    A krémhez:

    • 2 dl tej
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 dkg finom liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:
    Tészta:
    A tésztához a cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük a lapokat.
    A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.
    Én a tej és fehér csokival vontam be. A krémet másfél adagban készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá