Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes bejgli szelet recept

Mézes krémes bejgli szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 3 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek méz
    • 1 tk szódabikarbóna
    • pár kanál tej

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor
    • 1-1 rúd mákos és diós bejgli

    Máz:

    • 75 ml habtejszín
    • 75 g étcsoki

    Elkészítése:

    A tészta száraz hozzávalóit egy edénybe mérjük. A vajat és a mézet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, amivel könnyen formázható tésztát kapunk.

    A tésztát két részre osztjuk, majd mindkettőt 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megaütjük.

    A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük a tejben a cukorral, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.

    Az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, majd felváltva rátesszük az ujjnyi vastagra szelt bejgliket. A bejglikre kenjük a krém másik felét és befedjük a másik lappal.

    Egy éjszakára hőtőbe tesszük. Másnap a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét és amíg meg nem dermed a máz, addig hűtőbe tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá