Mézes krémes bejgli szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek méz
- 1 tk szódabikarbóna
- pár kanál tej
Krém:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1-1 rúd mákos és diós bejgli
Máz:
- 75 ml habtejszín
- 75 g étcsoki
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit egy edénybe mérjük. A vajat és a mézet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, amivel könnyen formázható tésztát kapunk.
A tésztát két részre osztjuk, majd mindkettőt 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megaütjük.
A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük a tejben a cukorral, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.
Az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, majd felváltva rátesszük az ujjnyi vastagra szelt bejgliket. A bejglikre kenjük a krém másik felét és befedjük a másik lappal.
Egy éjszakára hőtőbe tesszük. Másnap a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét és amíg meg nem dermed a máz, addig hűtőbe tesszük.