Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas mézes szelet recept

Fahéjas mézes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • A tésztához:

    • 750 g liszt
    • 12 g szódabikarbóna
    • 3 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 125 g vaj
    • 200 g méz
    • 200 g cukor
    • 8 g őrölt fahéj
    • csipet só

    Krémhez:

    • 1,5 l tej
    • 1 vaníliarúd
    • 150 g búzadara
    • 50 g liszt
    • 50 g cukor
    • 250 g vaj
    • kb. 150 g porcukor

    Tetejére:

    • 250 g csokoládé
    • kb. 3 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, ezután a többi hozzávalót belekeverve összegyúrjuk.

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán vékony lapokat nyújtunk belőlük, amiket a nagy tepsink méretére szabunk.

    A leeső széleket újra összegyúrjuk és kinyújtjuk egy negyedik lappá (ha nagyon kemény lenne, mikróban lágyítható a tészta)

    A mézes lapokat a tepsi hátán (sütőpapíron) megsütjük, rácsra csúsztatva kihűtjük.

    A krémhez a tejet a vaníliával felforraljuk, belekeverem a búzadarát, a lisztet és a cukrot, majd sűrűre főzzük.

    Folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni.

    A vajat a porcukorral kihabosítjuk, ezután hozzádolgozom a kihűlt és alaposan átkevert tejbegrízt is.

    Három egyenlő részre osztjuk a krémet és rétegezzük a lapokkal.

    Tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd egy éjszakai hűtést követően hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá