Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Öntött mézes szelet recept

Öntött mézes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:

    • 3 db ostyalap
    • 28 dkg méz
    • 1 evőkanál sertészsír
    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg finomliszt
    • 6 dkg darált dió
    • 1 dkg szódabikarbóna
    • késhegynyi fahéj
    • 5 dkg tortadara
    • 3 cl rum
    • 15 dkg porcukor
    • csipet só

    Krém:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg kakaópor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin

    Elkészítése:

    A mézet a zsírral felforraljuk, majd forrón a lisztre öntjük és jól kikeverjük.

    Ha kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a többi hozzávalót, végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszához adagoljuk.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).

    A krémhez a tojásokat a cukorral és kakaóval jól kikeverjük és vízgőz felett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a margarinnal kihabosítjuk.

    Összeállítás: ostyalap, krém, tészta, krém és ostyalappal zárjuk.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, a tetejét lenyomtatjuk, hogy az ostyalap jól a tésztához tapadjon. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk másnap!

    Tipp:

    Nagyon finom, mutatós süti!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá