Öntött mézes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:

  • 3 db ostyalap
  • 28 dkg méz
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 6 egész tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 6 dkg darált dió
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • késhegynyi fahéj
  • 5 dkg tortadara
  • 3 cl rum
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só

Krém:

  • 3 egész tojás
  • 3 dkg kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Elkészítése:

A mézet a zsírral felforraljuk, majd forrón a lisztre öntjük és jól kikeverjük.

Ha kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a többi hozzávalót, végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszához adagoljuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).

A krémhez a tojásokat a cukorral és kakaóval jól kikeverjük és vízgőz felett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a margarinnal kihabosítjuk.

Összeállítás: ostyalap, krém, tészta, krém és ostyalappal zárjuk.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, a tetejét lenyomtatjuk, hogy az ostyalap jól a tésztához tapadjon. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk másnap!

Tipp:

Nagyon finom, mutatós süti!