A tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, ezután a többi hozzávalót belekeverve összegyúrjuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán vékony lapokat nyújtunk belőlük, amiket a nagy tepsink méretére szabunk.
A leeső széleket újra összegyúrjuk és kinyújtjuk egy negyedik lappá (ha nagyon kemény lenne, mikróban lágyítható a tészta)
A mézes lapokat a tepsi hátán (sütőpapíron) megsütjük, rácsra csúsztatva kihűtjük.
A krémhez a tejet a vaníliával felforraljuk, belekeverem a búzadarát, a lisztet és a cukrot, majd sűrűre főzzük.
Folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, ezután hozzádolgozom a kihűlt és alaposan átkevert tejbegrízt is.
Három egyenlő részre osztjuk a krémet és rétegezzük a lapokkal.
Tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd egy éjszakai hűtést követően hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.