Fahéjas mézes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fahéjas mézes szelet

A tésztához:

  • 750 g liszt
  • 12 g szódabikarbóna
  • 3 nagy tojás
  • 125 g vaj
  • 200 g méz
  • 200 g cukor
  • 8 g őrölt fahéj
  • csipet só

Krémhez:

  • 1,5 l tej
  • 1 vaníliarúd
  • 150 g búzadara
  • 50 g liszt
  • 50 g cukor
  • 250 g vaj
  • kb. 150 g porcukor

Tetejére:

  • 250 g csokoládé
  • kb. 3 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tésztához a mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, ezután a többi hozzávalót belekeverve összegyúrjuk.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán vékony lapokat nyújtunk belőlük, amiket a nagy tepsink méretére szabunk.

A leeső széleket újra összegyúrjuk és kinyújtjuk egy negyedik lappá (ha nagyon kemény lenne, mikróban lágyítható a tészta)

A mézes lapokat a tepsi hátán (sütőpapíron) megsütjük, rácsra csúsztatva kihűtjük.

A krémhez a tejet a vaníliával felforraljuk, belekeverem a búzadarát, a lisztet és a cukrot, majd sűrűre főzzük.

Folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni.

A vajat a porcukorral kihabosítjuk, ezután hozzádolgozom a kihűlt és alaposan átkevert tejbegrízt is.

Három egyenlő részre osztjuk a krémet és rétegezzük a lapokkal.

Tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd egy éjszakai hűtést követően hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.