Mézes krémes bejgli szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 ek méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • pár kanál tej

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1-1 rúd mákos és diós bejgli

Máz:

  • 75 ml habtejszín
  • 75 g étcsoki

Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit egy edénybe mérjük. A vajat és a mézet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, amivel könnyen formázható tésztát kapunk.

A tésztát két részre osztjuk, majd mindkettőt 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megaütjük.

A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük a tejben a cukorral, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.

Az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, majd felváltva rátesszük az ujjnyi vastagra szelt bejgliket. A bejglikre kenjük a krém másik felét és befedjük a másik lappal.

Egy éjszakára hőtőbe tesszük. Másnap a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét és amíg meg nem dermed a máz, addig hűtőbe tesszük.