Anna szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 db tojás
  • 2 dkg szalalkáli
  • 35-40 dkg finom liszt
  • 1,5 dl kávé
  • 6 dkg kristálycukor
  • 6 dkg zsír

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dkg finom liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:
Tészta:
A tésztához a cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük a lapokat.
A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.
Én a tej és fehér csokival vontam be. A krémet másfél adagban készítettem.