Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parlament szelet recept

Parlament szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    A piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 14 dkg cukor
    • 6 dkg liszt
    • 7 evőkanál darált dió
    • 1 tasak sütőpor
    • 25 dkg dió (egész vagy fél darabos)

    A krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 14 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 50 ml víz
    • 4 dl habtejszín
    • 10 g zselatin

    Az összeállításhoz:

    • 20 dkg háztartási, szögletes keksz
    • 30 dkg nutella
    • 1 dl kávé

    A tetejére:

    • 1 púpozott evőkanál kakaópor

    Elkészítése:

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a darabos diót egyenletesen rászórjuk. Sütőbe toljuk 170 fokon pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük.

    A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, diót, sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz és óvatosan elkeverjük.

    Ráöntjük a masszát a kihűlt, tepsiben várakozó dióra. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    A megsült lapot egy tálcára borítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukrokkal és vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik. Akkor jó, ha belemártod a főzőkanál nyelét és nem folyik le, hanem keményen áll a végén a krém, majd hagyjuk kihűlni.

    A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk, feloldjuk, de nem forraljuk. A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.

    A piskótára rákenjük egyenletesen a nutellát, majd kitesszük kávéba mártott keksszel. Erre kerül a krém. Cukrozatlan kakaóporral egyenletesen megszórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap éles késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá