Parlament szelet recept
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A piskótához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 14 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 7 evőkanál darált dió
- 1 tasak sütőpor
- 25 dkg dió (egész vagy fél darabos)
A krémhez:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 14 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 ml víz
- 4 dl habtejszín
- 10 g zselatin
Az összeállításhoz:
- 20 dkg háztartási, szögletes keksz
- 30 dkg nutella
- 1 dl kávé
A tetejére:
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a darabos diót egyenletesen rászórjuk. Sütőbe toljuk 170 fokon pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, diót, sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz és óvatosan elkeverjük.
Ráöntjük a masszát a kihűlt, tepsiben várakozó dióra. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A megsült lapot egy tálcára borítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukrokkal és vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik. Akkor jó, ha belemártod a főzőkanál nyelét és nem folyik le, hanem keményen áll a végén a krém, majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk, feloldjuk, de nem forraljuk. A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.
A piskótára rákenjük egyenletesen a nutellát, majd kitesszük kávéba mártott keksszel. Erre kerül a krém. Cukrozatlan kakaóporral egyenletesen megszórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap éles késsel szeleteljük.