Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos, vaníliás krémes sütemény recept

Kókuszos, vaníliás krémes sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg kókuszreszelék

    Krém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl tej
    • 5 dl habtejszín

    Továbbá:

    • 20 dkg csokoládé
    • 5 dkg vaj

    Tetejére:

    • 5 dkg reszelt csokoládé

    Elkészítése:

    Tésztalap készítés:

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 24 × 39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, öntsük bele a tésztát és simítsuk el.

    170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. (Sütés közben fóliával takarjuk le.)

    A csokoládét közben a vajjal egy lábasban felolvasztjuk.

    A megsült tésztát tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd a tetejére egy másik tálcát teszünk és visszafordítjuk.

    A kihűlt süteményt a vajjal felolvasztott csokoládéval lekenjük és hagyjuk rádermedni. (Én fagyasztóba tettem erre az időre.)

    Krém készítés:

    A tejet a pudingporral, a cukrokkal és a tojássárgákkal csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

    A habtejszínt keményre felverjük és a vaníliás krémet apránként hozzáadva jól kihabosítjuk. A csokoládéra kenjük a krém 2/3 részét és elsimítjuk .

    A tésztát négyzet alakúra vágjuk. A maradék krémet habzsákba tesszük és kis rózsákat nyomunk a kockák közepére.

    A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá