Kókuszos, vaníliás krémes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 7 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg kókuszreszelék

Krém:

  • 7 tojássárgája
  • 7 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dl habtejszín

Továbbá:

  • 20 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj

Tetejére:

  • 5 dkg reszelt csokoládé

Elkészítése:

Tésztalap készítés:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 24 × 39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, öntsük bele a tésztát és simítsuk el.

170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. (Sütés közben fóliával takarjuk le.)

A csokoládét közben a vajjal egy lábasban felolvasztjuk.

A megsült tésztát tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd a tetejére egy másik tálcát teszünk és visszafordítjuk.

A kihűlt süteményt a vajjal felolvasztott csokoládéval lekenjük és hagyjuk rádermedni. (Én fagyasztóba tettem erre az időre.)

Krém készítés:

A tejet a pudingporral, a cukrokkal és a tojássárgákkal csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt keményre felverjük és a vaníliás krémet apránként hozzáadva jól kihabosítjuk. A csokoládéra kenjük a krém 2/3 részét és elsimítjuk .

A tésztát négyzet alakúra vágjuk. A maradék krémet habzsákba tesszük és kis rózsákat nyomunk a kockák közepére.

A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.