Hartyáni krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl tej
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 ek finomliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 20 db babapiskóta
- 0,5 dl rum
- 2 dl habtejszín
- 1 habfixáló
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt vágunk. A tésztából 2 cipót formázunk. Egyenként lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk.
Egyenként megsütjük a lapokat 180 fokra melegített sütőben .(7-8 perc)
A krém készítés:
A lisztet és a cukrokat a tejjel csomómentesre keverjük. Felfőzzük, majd kihűtjük.
A vajjal kihabosítjuk a főzött krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémmel és habfixálóval együtt krémesre keverjük.
Egy tálcára tesszük a kihűlt lapot, fele krémet rásimítjuk, kirakjuk babapiskótával.
Egy ecset segítségével a babapiskótákat a rummal lekenjük.
Következik a megmaradt krém, szépen elsimítjuk a babapiskótákon.
Befedjük a másik lappal.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd porcukorral megszórva felszeleteljük.
Tepsi méret:
20×30 cm