Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hartyáni krémes recept

Hartyáni krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2 dkg kakaópor
    • fél csomag sütőpor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl tej

    A krémhez:

    • 4 dl tej
    • 4 ek finomliszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 20 db babapiskóta
    • 0,5 dl rum
    • 2 dl habtejszín
    • 1 habfixáló

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt vágunk. A tésztából 2 cipót formázunk. Egyenként lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk.

    Egyenként megsütjük a lapokat 180 fokra melegített sütőben .(7-8 perc)

    A krém készítés:

    A lisztet és a cukrokat a tejjel csomómentesre keverjük. Felfőzzük, majd kihűtjük.

    A vajjal kihabosítjuk a főzött krémet.

    A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémmel és habfixálóval együtt krémesre keverjük.

    Egy tálcára tesszük a kihűlt lapot, fele krémet rásimítjuk, kirakjuk babapiskótával.

    Egy ecset segítségével a babapiskótákat a rummal lekenjük.

    Következik a megmaradt krém, szépen elsimítjuk a babapiskótákon.

    Befedjük a másik lappal.

    Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd porcukorral megszórva felszeleteljük.

    Tepsi méret:

    20×30 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá