Hartyáni krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hartyáni krémes

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl tej

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 ek finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 db babapiskóta
  • 0,5 dl rum
  • 2 dl habtejszín
  • 1 habfixáló

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt vágunk. A tésztából 2 cipót formázunk. Egyenként lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk.

Egyenként megsütjük a lapokat 180 fokra melegített sütőben .(7-8 perc)

A krém készítés:

A lisztet és a cukrokat a tejjel csomómentesre keverjük. Felfőzzük, majd kihűtjük.

A vajjal kihabosítjuk a főzött krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémmel és habfixálóval együtt krémesre keverjük.

Egy tálcára tesszük a kihűlt lapot, fele krémet rásimítjuk, kirakjuk babapiskótával.

Egy ecset segítségével a babapiskótákat a rummal lekenjük.

Következik a megmaradt krém, szépen elsimítjuk a babapiskótákon.

Befedjük a másik lappal.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd porcukorral megszórva felszeleteljük.

Tepsi méret:

20×30 cm