Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos krémes recept

Kókuszos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg kristálycukor
    • 15 dkg finomliszt
    • 6 evőkanál víz
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krém:

    • 1 liter tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • 1 marék kókuszchips

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskóamasszát készítünk.

    180 fokon kb 20-25 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

    A krémhez 8 dl tejet felforralunk. A maradék tejben simára keverjük a pudingporokat, majd folyamatos kevergés mellett hozzáadjuk a forró tejhez, felfőzzük, majd kihűtjük.

    A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk a kókuszreszelékkel együtt. Az egészet jól kihabosítjuk.

    A kész krémet elsimítjuk a piskóta tetején.

    A tejszínhabot felverjük és a krém tetejére kenjük, majd megszórjuk a kókuszchipssel.

    Nagyon finom, habos és krémes, puha sütemény, bátran ajánlom mindenkinek.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá