Kókuszos krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszos krémes

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 6 evőkanál víz
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 1 marék kókuszchips

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskóamasszát készítünk.

180 fokon kb 20-25 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

A krémhez 8 dl tejet felforralunk. A maradék tejben simára keverjük a pudingporokat, majd folyamatos kevergés mellett hozzáadjuk a forró tejhez, felfőzzük, majd kihűtjük.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk a kókuszreszelékkel együtt. Az egészet jól kihabosítjuk.

A kész krémet elsimítjuk a piskóta tetején.

A tejszínhabot felverjük és a krém tetejére kenjük, majd megszórjuk a kókuszchipssel.

Nagyon finom, habos és krémes, puha sütemény, bátran ajánlom mindenkinek.