Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös-mascarponés kocka recept

Gyümölcsös-mascarponés kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 2 tojás
    • 1 kis pohár kefir
    • fél kefires pohár étolaj
    • 1 kefires pohár cukor
    • 1 kefires pohár rétesliszt
    • 1 kefires pohár finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 45 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
    • 30 dkg friss eper (lehet fagyasztott is)
    • 4 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 10-15 dkg porcukor
    • 2 ek étkezési zselatin (por)
    • 3 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat a kétfajta cukorral, a kefirrel az étolajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport.

    A kész tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 15-20 perc). Ha megsült kihűtjük.

    Ha friss epret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük. Ha fagyasztott, akkor kiolvasztjuk, az erdei gyümölccsel együtt.

    A gyümölcsöket a cukrokkal összeturmixoljuk.

    A zselatint kb 0,5 dl vízbe keverjük, majd mikróban felmelegítjük (a zselaton oldódjon fel, de ne legyen forró!).

    A habtajszínt felverjük kemény habbá.

    Óvatosan összekeverjük a mascarponét, habtejszínt, gyümölcspépet és a zselatint.

    A kész krémet a lapra simítjuk, majd hűvös helyre tesszük, amíg a krém megdermed.

    A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek