Gyümölcsös-mascarponés kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gyümölcsös-mascarponés kocka

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 2 tojás
  • 1 kis pohár kefir
  • fél kefires pohár étolaj
  • 1 kefires pohár cukor
  • 1 kefires pohár rétesliszt
  • 1 kefires pohár finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krémhez:

  • 45 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 30 dkg friss eper (lehet fagyasztott is)
  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 10-15 dkg porcukor
  • 2 ek étkezési zselatin (por)
  • 3 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojásokat a kétfajta cukorral, a kefirrel az étolajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport.

A kész tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 15-20 perc). Ha megsült kihűtjük.

Ha friss epret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük. Ha fagyasztott, akkor kiolvasztjuk, az erdei gyümölccsel együtt.

A gyümölcsöket a cukrokkal összeturmixoljuk.

A zselatint kb 0,5 dl vízbe keverjük, majd mikróban felmelegítjük (a zselaton oldódjon fel, de ne legyen forró!).

A habtajszínt felverjük kemény habbá.

Óvatosan összekeverjük a mascarponét, habtejszínt, gyümölcspépet és a zselatint.

A kész krémet a lapra simítjuk, majd hűvös helyre tesszük, amíg a krém megdermed.

A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.