Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rusztikus mascarponés-csokitorta recept

Rusztikus mascarponés-csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 5 ek víz
    • 15 dkg cukor
    • 125 g liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • késhegynyi szalakáli

    Krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • 200 g habtejszín
    • 250 g étcsokoládé
    • csipet só
    • ízlés szerint díszítéshez eper

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesre keverjük.

    Kivajazott lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)

    Rácsra téve kihűtjük a piskótát.

    A tejszínt csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük a mascarponéban, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot és elkeverjük.

    A piskótát tetszés szerint félbe vagy három lapba vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vele.

    Ízlés szerint eperrel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá