Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-mascarponés torta recept

Meggyes-mascarponés torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Krémhez:

    • 400 g mascarpone
    • egy bögre (2,5 dl) tejföl
    • 7 evőkanál cukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1 üveg meggybefőtt
    • maréknyi aszalt vörösáfonya (elhagyható)

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek víz
    • 1 ek olaj
    • 8 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor

    Csokimázhoz:

    • 20 dkg étcsoki
    • 4 ek olaj vagy 2 ek margarin
    • kb 4 ek cukrozott kakaópor

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral és étolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket és apránként adagolva óvatosan ezt is a tojásos masszához keverjük.

    Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

    A kész piskótát hűtjük, majd ketté vágjuk.

    A krém hozzávalóit: a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük (ízlés szerint édesítjük).

    A meggyet csepegtessük le és tegyünk félre a díszítéshez 10-15 szemet. A maradék meggyet felaprítjuk és belekeverjük a krémbe.

    Ezután jöhet a torta töltése: megkenjük az elkészített krém háromnegyed részével az alsó lapot, megszórjuk az áfonyával (elhagyható) ás rátesszük a piskóta másik felét. A tetejére és oldalára simítjuk a maradék krémet, majd rácsorgatjuk a csokimázat. Meggyszemekkel díszítjük.

    Csokimáz: az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat vagy a margarint, amit mikróban felolvasztunk és hozzákeverjük a cukrozott kakaóport.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá