Meggyes-mascarponés torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Meggyes-mascarponés torta

Hozzávalók:
Krémhez:

  • 400 g mascarpone
  • egy bögre (2,5 dl) tejföl
  • 7 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • maréknyi aszalt vörösáfonya (elhagyható)

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 2 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 8 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Csokimázhoz:

  • 20 dkg étcsoki
  • 4 ek olaj vagy 2 ek margarin
  • kb 4 ek cukrozott kakaópor

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral és étolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket és apránként adagolva óvatosan ezt is a tojásos masszához keverjük.

Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

A kész piskótát hűtjük, majd ketté vágjuk.

A krém hozzávalóit: a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük (ízlés szerint édesítjük).

A meggyet csepegtessük le és tegyünk félre a díszítéshez 10-15 szemet. A maradék meggyet felaprítjuk és belekeverjük a krémbe.

Ezután jöhet a torta töltése: megkenjük az elkészített krém háromnegyed részével az alsó lapot, megszórjuk az áfonyával (elhagyható) ás rátesszük a piskóta másik felét. A tetejére és oldalára simítjuk a maradék krémet, majd rácsorgatjuk a csokimázat. Meggyszemekkel díszítjük.

Csokimáz: az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat vagy a margarint, amit mikróban felolvasztunk és hozzákeverjük a cukrozott kakaóport.