Csokitorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek víz
- 1 ek olaj
- 7 ek cukor
- 5 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 2 csomag csoki ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 5-6 ek cukor
- 20 dkg margarin
Máz:
- 20 dkg étcsokoládé+2 ek olaj
- 10 dkg fehércsokoládé+1 ek olaj
Elkészítése:
A tojássárgákat, vizet, olajat, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, majd apránként a habbá vert tojásfehérjét is.
Egy 22 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon kb negyed óra alatt megsütjük.
A pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük, ezután összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, rásimítjuk a csokikrém háromnegyed részét, a maradék krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát.
A csokit gőz felett felolvasztjuk (természetesen, külön az ét és külön a fehércsokit), hozzákeverjük az olajat és utolsó lépésként bevonjuk a torta tetejét az olvasztott étcsokoládéval.
A fehércsokival dekoráljunk kreatívan.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
Ha az olvasztott csokihoz olaj helyett vajat adunk, könnyebben tudjuk szeletelni a tortánkat, de nem lesz annyira roppanós a máz.