Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitorta recept

Csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek víz
    • 1 ek olaj
    • 7 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 2 csomag csoki ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 5-6 ek cukor
    • 20 dkg margarin

    Máz:

    • 20 dkg étcsokoládé+2 ek olaj
    • 10 dkg fehércsokoládé+1 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojássárgákat, vizet, olajat, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, majd apránként a habbá vert tojásfehérjét is.

    Egy 22 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon kb negyed óra alatt megsütjük.

    A pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük, ezután összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal.

    A kihűlt piskótát kettévágjuk, rásimítjuk a csokikrém háromnegyed részét, a maradék krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát.

    A csokit gőz felett felolvasztjuk (természetesen, külön az ét és külön a fehércsokit), hozzákeverjük az olajat és utolsó lépésként bevonjuk a torta tetejét az olvasztott étcsokoládéval.

    A fehércsokival dekoráljunk kreatívan.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Tipp:

    Ha az olvasztott csokihoz olaj helyett vajat adunk, könnyebben tudjuk szeletelni a tortánkat, de nem lesz annyira roppanós a máz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá