Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Avokádókrémes csokitorta recept

Avokádókrémes csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 3*2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3*2 ek cukor
    • 3*1 ek kakaópor
    • 3*3 ek finomliszt

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 avokádó (érett)
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 1 tk citromlé

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.

    A tojásokatt habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Így sütünk 3 lapot vagy egyszerre megsütjük és azután vágjuk 3 részre.

    A mascarponét, az avokádó húsát és a citromlét botmixerrel krémesre keverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a krémes avokádót és a vaníliát.

    A krém 2/3 – ad részével betöltjük a piskótalapokat, a megmaradt krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá