Avokádókrémes csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 3*2 tojás
  • 3*2 ek cukor
  • 3*1 ek kakaópor
  • 3*3 ek finomliszt

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 avokádó (érett)
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk citromlé

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.

A tojásokatt habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Így sütünk 3 lapot vagy egyszerre megsütjük és azután vágjuk 3 részre.

A mascarponét, az avokádó húsát és a citromlét botmixerrel krémesre keverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a krémes avokádót és a vaníliát.

A krém 2/3 – ad részével betöltjük a piskótalapokat, a megmaradt krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük.