Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávés csokitorta recept

Kávés csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
    Tészta:

    • 115 g finomliszt
    • 42 g kakaópor
    • 100 ml lefőzött és kihűtött kávé
    • 70 g vaj
    • 140 g cukor
    • 90 g tejföl
    • 3/4-ed tk sütőpor
    • 1/4-ed tk szódabikarbóna
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 1 tojás
    • csipet só

    Krém:

    • 115 g étcsoki
    • 90 g vaj (nem margarin!)
    • 200 g nagyon finomra őrölt porcukor
    • 1,5 tk vaníliakivonat
    • 3 ek tej
    • csipet só

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső sütéssel. A forma alját sütőpapírral béleljük, az oldalát vajazzuk, majd lisztezzük.

    A lisztet jól elkeverjük a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.

    A puha vajat a cukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a szárazanyagokat és a tejfölt, majd keverjük csomómentesre. Végül a kihűtött kávét is keverjük a masszába.

    A kész tésztát öntsük az előkészített formába, majd kb 45-50 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzünk! Töltés előtt hűtsük ki teljesen a lapot!

    A krémhez a csokit olvasszuk meg, majd hűtsük vissza.

    A vajat kezdjük el kihabosítani, majd kb 1 perc után adjuk hozzá a porcukrot és keverjük fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a tejet, vaníliás és a sót, majd keverjük el.

    Végül adjuk hozzá a csokit is és addig keverjük, amíg sima nem lesz a massza. Ekkor nagyon lágy, tegyük hűtőbe kb 15-20 percre. Vigyázzunk, mert könnyen keményre dermedhet! Ha ez történik, akkor hagyjuk szobahőmérsékleten, amíg kenhető állagú nem lesz.

    Ha a tészta kihűlt, akkor vágjuk két lapba, majd töltsük meg a krémmel, de hagyjunk az oldalára és a tetejére is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek