Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávés malakoff torta recept

Kávés malakoff torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához :
    Alaphoz:

    • 35-40 db babapiskóta
    • 3 ek rum
    • kb 6 dl lefőzött feketekávé
    • 1 ek cukor

    Kávés krémhez:

    • 1 dl lefőzött erős feketekávé
    • 4 dl tej
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • 2 tk étkezési keményítő
    • 20 gramm porzselatin (+ 1 dl víz)
    • 4 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • pár kanál keményre felvert tejszínhab
    • pár darab mogyorós ostyarúd

    Elkészítése:

    A lefőzött és kihűtött feketekávét keverjük össze a rummal, a cukorral és tegyük félre.

    A babapiskótát fogjuk majd a rumos kávéba belemártani, mielőtt a tortaformába rétegeznénk a krémmel.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, keverjük simára, majd keverjük hozzá a keményítőt, és a feketekávét is.

    A tejet melegítsük majdnem forráspontig, majd apránként szintén keverjük hozzá a cukros-tojásos keverékhez. Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, addig főzzük, hogy besűrűsödjön a krém, majd vegyük le a gőzről (jó pár percig kell kevergetve főzni, mire besűrűsödik).

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik.

    Ezután adjuk hozzá a besűrűsödött krémhez a zselatint, keverjük simára, majd kevergetve hűtsük ki (amikor hozzáadjuk a zselatint, kissé hígabb lesz a krém).

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez, hogy egy sima krémet kapjunk (én kézi habverővel kevertem simára, így a krém szép selymes lett és a hab nem esett össze).

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral.

    A babapiskótát egyesével mártsuk meg a rumos kávéba, majd rakjuk ki vele a tortaforma alját (arra figyeljünk, hogy csak egy pillanatra mártsuk meg, nehogy nagyon megszívja magát kávéval a piskóta, és elázzon, mert akkor nem tudjuk majd felszeletelni a tortát).

    Ezután a kávés piskótára kanalazzuk rá a krém egyharmad részét, majd szintén rakjuk ki a kávéba mártott piskótával.

    Ezután kanalazzuk rá a maradék krém felét, majd újabb kávéba mártott piskótaréteg jön, végül pedig egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.

    Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    A megdermedt tortát vegyük ki a tortaformából, majd a sütőpapírral együtt helyezzük egy tortatálra (én nem próbálkoztam meg levenni a sütőpapírról, nehogy szétessen a torta, de ügyesebbeknek sikerülhet).

    Ezután ízlés szerint díszítsük a torta tetejét tejszínhabbal és a mogyorós rudakkal.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá