Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitorta recept

Csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 21*21 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g cukor
    • 100 g finomliszt
    • 20 g kakaópor
    • 40 g tej
    • 20 g olaj

    Krém:

    • 150 g étcsoki
    • 50 g tejcsoki
    • 100 g tej
    • 400 ml növényi habalap vagy habtejszín

    Szirup:

    • 40 g meleg víz
    • 15 g cukor

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tepsit előkészítjük, kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojásokat a cukorral gőz felett kb 35 fokig melegítjük, közben folyamatosan keverjük robotgéppel. Amikor elérte a tojás az adott hőmérsékletet, akkor levesszük a gőzről és krémesre felverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat is és összekeverjük.

    A tojásos masszához szitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd csomómentesre keverjük a masszát.

    A kész tésztát a tepsibe öntjük és kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük teljesen.

    Krém:

    Gőz fölött a csokit elkezdjük felolvasztani, majd hozzáadjuk a tejet is. Amikor a massza sima, akkor belekeverjük a tejszínt is. A kész keveréket hűtőben kihűtjük.

    A jól lehűtött csokis keveréket kemény habbá felverjük.

    Összeállítás:

    A sziruphoz a forró vizet elkeverjük a cukorral. A piskótát két lapba vágjuk.

    Az alsó lapot rátesszük a tálcára, megkenjük a sziruppal, majd rákenjük a krém 1/3-át. Rátesszük a másik lapot, ezt is megkenjük a krém újabb 1/3-ával, majd a maradékkal brvonjuk és ízlés szerint díszítjük.

    Kb 30 percre hűtőbe tesszük, majd szelhető is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá