Csokitorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 21*21 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukor
- 100 g finomliszt
- 20 g kakaópor
- 40 g tej
- 20 g olaj
Krém:
- 150 g étcsoki
- 50 g tejcsoki
- 100 g tej
- 400 ml növényi habalap vagy habtejszín
Szirup:
- 40 g meleg víz
- 15 g cukor
Elkészítése:
Tészta:
A tepsit előkészítjük, kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral gőz felett kb 35 fokig melegítjük, közben folyamatosan keverjük robotgéppel. Amikor elérte a tojás az adott hőmérsékletet, akkor levesszük a gőzről és krémesre felverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat is és összekeverjük.
A tojásos masszához szitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd csomómentesre keverjük a masszát.
A kész tésztát a tepsibe öntjük és kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük teljesen.
Krém:
Gőz fölött a csokit elkezdjük felolvasztani, majd hozzáadjuk a tejet is. Amikor a massza sima, akkor belekeverjük a tejszínt is. A kész keveréket hűtőben kihűtjük.
A jól lehűtött csokis keveréket kemény habbá felverjük.
Összeállítás:
A sziruphoz a forró vizet elkeverjük a cukorral. A piskótát két lapba vágjuk.
Az alsó lapot rátesszük a tálcára, megkenjük a sziruppal, majd rákenjük a krém 1/3-át. Rátesszük a másik lapot, ezt is megkenjük a krém újabb 1/3-ával, majd a maradékkal brvonjuk és ízlés szerint díszítjük.
Kb 30 percre hűtőbe tesszük, majd szelhető is.