Hozzávalók egy 21*21 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Szirup:
Elkészítése:
A tepsit előkészítjük, kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral gőz felett kb 35 fokig melegítjük, közben folyamatosan keverjük robotgéppel. Amikor elérte a tojás az adott hőmérsékletet, akkor levesszük a gőzről és krémesre felverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat is és összekeverjük.
A tojásos masszához szitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd csomómentesre keverjük a masszát.
A kész tésztát a tepsibe öntjük és kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük teljesen.
Gőz fölött a csokit elkezdjük felolvasztani, majd hozzáadjuk a tejet is. Amikor a massza sima, akkor belekeverjük a tejszínt is. A kész keveréket hűtőben kihűtjük.
A jól lehűtött csokis keveréket kemény habbá felverjük.
A sziruphoz a forró vizet elkeverjük a cukorral. A piskótát két lapba vágjuk.
Az alsó lapot rátesszük a tálcára, megkenjük a sziruppal, majd rákenjük a krém 1/3-át. Rátesszük a másik lapot, ezt is megkenjük a krém újabb 1/3-ával, majd a maradékkal brvonjuk és ízlés szerint díszítjük.
Kb 30 percre hűtőbe tesszük, majd szelhető is.