Csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokitorta

Hozzávalók egy 21*21 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 100 g finomliszt
  • 20 g kakaópor
  • 40 g tej
  • 20 g olaj

Krém:

  • 150 g étcsoki
  • 50 g tejcsoki
  • 100 g tej
  • 400 ml növényi habalap vagy habtejszín

Szirup:

  • 40 g meleg víz
  • 15 g cukor

Elkészítése:

Tészta:

A tepsit előkészítjük, kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat a cukorral gőz felett kb 35 fokig melegítjük, közben folyamatosan keverjük robotgéppel. Amikor elérte a tojás az adott hőmérsékletet, akkor levesszük a gőzről és krémesre felverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat is és összekeverjük.

A tojásos masszához szitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd csomómentesre keverjük a masszát.

A kész tésztát a tepsibe öntjük és kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük teljesen.

Krém:

Gőz fölött a csokit elkezdjük felolvasztani, majd hozzáadjuk a tejet is. Amikor a massza sima, akkor belekeverjük a tejszínt is. A kész keveréket hűtőben kihűtjük.

A jól lehűtött csokis keveréket kemény habbá felverjük.

Összeállítás:

A sziruphoz a forró vizet elkeverjük a cukorral. A piskótát két lapba vágjuk.

Az alsó lapot rátesszük a tálcára, megkenjük a sziruppal, majd rákenjük a krém 1/3-át. Rátesszük a másik lapot, ezt is megkenjük a krém újabb 1/3-ával, majd a maradékkal brvonjuk és ízlés szerint díszítjük.

Kb 30 percre hűtőbe tesszük, majd szelhető is.