Csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokitorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 2 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 7 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 2 csomag csoki ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5-6 ek cukor
  • 20 dkg margarin

Máz:

  • 20 dkg étcsokoládé+2 ek olaj
  • 10 dkg fehércsokoládé+1 ek olaj

Elkészítése:

A tojássárgákat, vizet, olajat, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, majd apránként a habbá vert tojásfehérjét is.

Egy 22 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon kb negyed óra alatt megsütjük.

A pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük, ezután összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, rásimítjuk a csokikrém háromnegyed részét, a maradék krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát.

A csokit gőz felett felolvasztjuk (természetesen, külön az ét és külön a fehércsokit), hozzákeverjük az olajat és utolsó lépésként bevonjuk a torta tetejét az olvasztott étcsokoládéval.

A fehércsokival dekoráljunk kreatívan.

Jó sütizést mindenkinek!

Tipp:

Ha az olvasztott csokihoz olaj helyett vajat adunk, könnyebben tudjuk szeletelni a tortánkat, de nem lesz annyira roppanós a máz.