Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítése:
A tojássárgákat, vizet, olajat, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, majd apránként a habbá vert tojásfehérjét is.
Egy 22 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon kb negyed óra alatt megsütjük.
A pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük, ezután összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, rásimítjuk a csokikrém háromnegyed részét, a maradék krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát.
A csokit gőz felett felolvasztjuk (természetesen, külön az ét és külön a fehércsokit), hozzákeverjük az olajat és utolsó lépésként bevonjuk a torta tetejét az olvasztott étcsokoládéval.
A fehércsokival dekoráljunk kreatívan.
Jó sütizést mindenkinek!
Ha az olvasztott csokihoz olaj helyett vajat adunk, könnyebben tudjuk szeletelni a tortánkat, de nem lesz annyira roppanós a máz.