Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés málnatorta recept

Mascarponés málnatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
19 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 160 g cukor
    • 200 g liszt
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só

    Krémhez:

    • 500 g fagyasztott málna
    • 20 g zselatin
    • 500 ml habtejszín
    • 200 g porcukor
    • 250 g mascarpone

    Díszítéshez

    • szeder, málna, áfonya, virágok ízlés szerint

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.

    A lisztet és a sütőport elkeverjük és apránként a tojássárgájához adjuk, egynemű masszává keverjük. A tojásfehérje habot részletekben hozzáadjuk a tojássárgás masszához és a tál alja felől, körkörös mozdulatokkal óvatosan elkeverjük, hogy a hab ne törjön össze.

    24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a piskótatésztát beleöntjük, majd elegyengetjük.

    Előmelegített sütőben 175 fokon kb 30 percig, tűpróbáig sütjük.

    A megsült piskótát kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Amíg a piskóta kihűl elkészítjük a málnás krémet. A fagyasztott málnát kiolvasztjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A tejszínt habbá verjük, majd mikor már majdnem teljesen kész, akkor hozzáadjuk a mascarponét és a lecsepegtetett málnát. Ha elkevertük hozzáadjuk a cukrot. A zselatint egy kevés vízben elkeverjük, mikróban felmelegítjük, majd, ha picit langyosság hűlt, a krémhez keverjük.

    A piskótát három egyenlő lapra vágjuk. A tortaforma alját levesszük és egy tálcára tesszük a forma oldalát. Azért nem hagyom rajta a forma alját, mert így egyből arra tálcára kerül a tortám, amin tálalni szeretném és nem kell majd a kész tortával zsonglőrködnöm, mikor elkészül. Kibéleljük sütőpapírral a forma oldalát, majd beletesszük az első tortalapot. Ráhalmozzuk a krém 1/3 részét, elegyengetjük, majd rátesszük a következő tortalapot, újabb réteg krém, majd az utolsó tortalap. A megmarad krémből annyit teszünk a torta tetejére, hogy szépen elfedje az utolsó piskótát.

    1-2 órára hűtőbe tesszük, míg a krém szépen megdermed.

    Ezután jöhet a díszítés. A tortáról levesszük a tortaformát és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A megmaradt málnás krémmel tetszőlegesen díszítjük. Én a képen szederrel, áfonyával és sóvirággal díszítettem, de számtalan variáció lehetséges. Ha szépen sikerül a rétegezés, akkor az oldalát nem mindig szoktam krémmel bekenni, hiszen a nude torták igen kedveltek manapság.

    Kellemes időtöltést kívánok az elkészítéséhez és örömteli pillanatokat az elfogyasztásához!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá