Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos málnás recept

Habos málnás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 ek kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 db babapiskóta
    • 2 dl tejeskávé kevés rumaromával ízesítve
    • 1 csésze friss vagy fagyasztott málna
    • 2 dl habtejszín
    • 2-3 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Tejeskávét készítünk cukor nélkül kevés rumaromával.

    A mascarponét, cukrokat, a tojás sárgákat alaposan kikeverjük, majd lazán belekeverjük a felvert tojáshabot is és a feldarabolt málna háromnegyed részét.

    A babapiskóták felét egyenként belemártjuk egy pillanatra a kávéba és szépen szorosan egymás mellé helyezve kirakosgatjuk vele a formát. Erre egyenletesen eloszlatjuk a krém felét, a maradék málnából teszünk még a tetejére. Újra babapiskóta, krém, málna, majd zárásként a felvert tejszínhab következik.

    Szórjuk meg a sütinket alaposan kókuszreszelékkel és néhány órára tegyük hűtőbe, hogy a piskóta kissé átpuhuljon. Az édes-habos, de a málna miatt kissé savanykás ízhatás magáért beszél!

    Tipp:

    Kalácsformát használtam, de természetesen lehet bármi más: pl. jénai vagy kisebb tepsi….
    Tejeskávé helyett lehet erős presszó kávét használni, ha azt jobban szeretjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá