Habos almás recept
Hozzávalók kb 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 12 evőkanál tej
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- cukor ízlés szerint
- vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- 2-3 evőkanál búzadara
A habhoz:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- tetejére szórhatunk diót
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Amint a tűzről lehúztuk, belekeverjük a búzadarát.
A tésztához cukrot, a tojások sárgájával, a margarinnal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt, majd csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell legyen. 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.
Ezután egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket és visszatoljuk az egészet a sütőbe.
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd belekeverjük a porcukrot.
Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit száradni.
Tetejére szórhatunk diót is, ezzel együtt is szárítjuk.