Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás recept

Habos almás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 25*35 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 12 evőkanál tej
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • cukor ízlés szerint
    • vaníliás cukor
    • fahéj ízlés szerint
    • 2-3 evőkanál búzadara

    A habhoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • tetejére szórhatunk diót

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Amint a tűzről lehúztuk, belekeverjük a búzadarát.

    A tésztához cukrot, a tojások sárgájával, a margarinnal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt, majd csomómentesre keverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell legyen. 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.

    Ezután egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket és visszatoljuk az egészet a sütőbe.

    A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd belekeverjük a porcukrot.

    Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit száradni.

    Tetejére szórhatunk diót is, ezzel együtt is szárítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá