Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-habos linzerkocka recept

Almás-habos linzerkocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg cukor
    • fél cs sütőpor
    • csipet só
    • kb 2 ek tejföl

    Töltelék alá:

    • 10 dkg őrölt dió

    Töltelékhez:

    • 2 kg reszelt alma
    • ízlés szerint cukor
    • 2 kk fahéj
    • 1 citrom leve
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Tetejére:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Az almát a többi hozzávalóval megpároljuk. Apudingport egy kicsi vízzel, kb 0,5-1 dl feloldjuk és az almához adjuk, amivel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.

    A tésztát hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk és egy 30*35 cm-es tepsibe símítjuk, villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük 180 fokon.

    Az elősütött tésztát megszórjuk az őrölt dióval, rátesszük az almás tölteléket és elegyengetjük, hogy egyformán legyen a tésztán.

    Kb 30 perc alatt a sütit készre sütjük alacsony lángon, kb 160 fokon és a sütőt nem kapcsoljuk ki.

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a süti tetejére kenjük és a habbal együtt még addig sütjük, amíg a hab is bebarnul.

    Kihűlve szeleteljük vizes késsel,mert a száraz kés húzza a habot és nem lesz szép. Ebből az adagból 35 db. süti lett.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Először sütöttem meg ezt a sütit, legközelebb a tésztát nem sütöm elő-az én sütőmhöz nem kell ahogy ma láttam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá