Almás-habos linzerkocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- fél cs sütőpor
- csipet só
- kb 2 ek tejföl
Töltelék alá:
- 10 dkg őrölt dió
Töltelékhez:
- 2 kg reszelt alma
- ízlés szerint cukor
- 2 kk fahéj
- 1 citrom leve
- 1 cs vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
Az almát a többi hozzávalóval megpároljuk. Apudingport egy kicsi vízzel, kb 0,5-1 dl feloldjuk és az almához adjuk, amivel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.
A tésztát hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk és egy 30*35 cm-es tepsibe símítjuk, villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük 180 fokon.
Az elősütött tésztát megszórjuk az őrölt dióval, rátesszük az almás tölteléket és elegyengetjük, hogy egyformán legyen a tésztán.
Kb 30 perc alatt a sütit készre sütjük alacsony lángon, kb 160 fokon és a sütőt nem kapcsoljuk ki.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a süti tetejére kenjük és a habbal együtt még addig sütjük, amíg a hab is bebarnul.
Kihűlve szeleteljük vizes késsel,mert a száraz kés húzza a habot és nem lesz szép. Ebből az adagból 35 db. süti lett.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Először sütöttem meg ezt a sütit, legközelebb a tésztát nem sütöm elő-az én sütőmhöz nem kell ahogy ma láttam.