Almás-habos linzerkocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás-habos linzerkocka

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • fél cs sütőpor
  • csipet só
  • kb 2 ek tejföl

Töltelék alá:

  • 10 dkg őrölt dió

Töltelékhez:

  • 2 kg reszelt alma
  • ízlés szerint cukor
  • 2 kk fahéj
  • 1 citrom leve
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Tetejére:

  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

Az almát a többi hozzávalóval megpároljuk. Apudingport egy kicsi vízzel, kb 0,5-1 dl feloldjuk és az almához adjuk, amivel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.

A tésztát hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk és egy 30*35 cm-es tepsibe símítjuk, villával megszurkáljuk és 15 percig elősütjük 180 fokon.

Az elősütött tésztát megszórjuk az őrölt dióval, rátesszük az almás tölteléket és elegyengetjük, hogy egyformán legyen a tésztán.

Kb 30 perc alatt a sütit készre sütjük alacsony lángon, kb 160 fokon és a sütőt nem kapcsoljuk ki.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a süti tetejére kenjük és a habbal együtt még addig sütjük, amíg a hab is bebarnul.

Kihűlve szeleteljük vizes késsel,mert a száraz kés húzza a habot és nem lesz szép. Ebből az adagból 35 db. süti lett.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Először sütöttem meg ezt a sütit, legközelebb a tésztát nem sütöm elő-az én sütőmhöz nem kell ahogy ma láttam.