Habos almás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos almás

Hozzávalók kb 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 12 evőkanál tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál búzadara

A habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • tetejére szórhatunk diót

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Amint a tűzről lehúztuk, belekeverjük a búzadarát.

A tésztához cukrot, a tojások sárgájával, a margarinnal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt, majd csomómentesre keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell legyen. 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.

Ezután egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket és visszatoljuk az egészet a sütőbe.

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd belekeverjük a porcukrot.

Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit száradni.

Tetejére szórhatunk diót is, ezzel együtt is szárítjuk.