Rusztikus mascarponés-csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rusztikus mascarponés-csokitorta

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Piskóta:

  • 5 tojás szétválasztva
  • 5 ek víz
  • 15 dkg cukor
  • 125 g liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • késhegynyi szalakáli

Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g habtejszín
  • 250 g étcsokoládé
  • csipet só
  • ízlés szerint díszítéshez eper

Elkészítése:

A tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesre keverjük.

Kivajazott lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)

Rácsra téve kihűtjük a piskótát.

A tejszínt csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük a mascarponéban, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot és elkeverjük.

A piskótát tetszés szerint félbe vagy három lapba vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vele.

Ízlés szerint eperrel díszíthetjük.