Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat a kétfajta cukorral, a kefirrel az étolajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport.
A kész tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 15-20 perc). Ha megsült kihűtjük.
Ha friss epret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük. Ha fagyasztott, akkor kiolvasztjuk, az erdei gyümölccsel együtt.
A gyümölcsöket a cukrokkal összeturmixoljuk.
A zselatint kb 0,5 dl vízbe keverjük, majd mikróban felmelegítjük (a zselaton oldódjon fel, de ne legyen forró!).
A habtajszínt felverjük kemény habbá.
Óvatosan összekeverjük a mascarponét, habtejszínt, gyümölcspépet és a zselatint.
A kész krémet a lapra simítjuk, majd hűvös helyre tesszük, amíg a krém megdermed.
A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.