Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres sajttorta recept

Epres sajttorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 200 g vajas keksz
    • 100 g vaj

    A krémhez:

    • 400 g mascarpone
    • 250 g túró
    • 200 ml habtejszín
    • 4 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília őrlemény
    • citromlé
    • 500 g eper
    • 100 ml forró víz
    • 20 g zselatinpor
    • mandulapehely

    Elkészítése:

    A vajas kekszet alaposan összetörjük egy klopfoló segítségével, majd összedolgozzuk a felmelegített vajjal.

    Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk folpackkal, majd alaposan belenyomkodjuk a kekszes masszát és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.

    A krém elkészítése:

    A tejszínt kemény habbá verjük.

    A krémsajtot, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a citromlével összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.

    A zselatint forró vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a kérmhez és alaposan összekeverjük.

    Az epret apró darabokra vágjuk, egy pár szemet meghagyunk díszítésnek,  majd egy is a krémhez keverjük.

    Összeállítás:

    A krémet ráöntjük a kekszes alapra, majd pár szem eperrel és pirított mandulával díszítjük.

    Tipp:

    Ha diétázol, próbáld ki cukor nélkül! Kattints ide és olvasd el a receptet! 

     

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá