Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű sajttorta recept

Egyszerű sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

    • 40 dkg keksz vagy már eleve drált keksz
    • 15 dkg vaj
    • 50 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
    • 6 evőkanál cukor
    • 1,5 evőkanál liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom
    • 1 dl tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kekszből morzsát készítettem és elkevertem a felolvasztott vajjal.

    Elővettem a tortaformát és az alján egyenletesen elosztottam a kekszet, kicsit lenyomkodtam tenyérrel. Addig csináltam, míg a forma alján egy összefüggő, tömör alapot nem kaptam.

    Ezt a kekszes alapot 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütöttem, majd hagytam kihűlni.

    A mascarponét, a cukrot, a lisztet és a tejfölt krémmé kevertem, majd hozzáadtam a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. A tojásokat egyenként adtam a krémhez, majd addig kevertem, míg a krém már teljesen egynemű és habos nem volt.

    A sajtkrémet a morzsaalapra öntöttem, egyenletesen elkentem. Amikor kész, 170 fokos sütőbe tettem 40-50 percre, míg a torta teteje is aranybarna lesz.

    Amikor kihűlt a torta, óvatosan körbevágtam a forma szélénél és lecsatoltam az oldalát, de nem vettem le a talpról a süteményt. Kicsit hagytam hűlni, majd lehet szeletelni.

    Én meggyes szószt tettem rá (gyümölcsdarabos házi meggylekvárhoz tettem még meggybefőttet), de lehet akár karamell öntettel, csokiszósszal vagy csak porcukorral a tetején fogyasztani, mindegyik változat isteni!

    Tipp:

    A fagyasztott citrom héját nagyon könnyű lereszelni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá