Egyszerű sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

  • 40 dkg keksz vagy már eleve drált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 50 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
  • 6 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 1 dl tejföl
  • 3 tojás

Elkészítése:

A kekszből morzsát készítettem és elkevertem a felolvasztott vajjal.

Elővettem a tortaformát és az alján egyenletesen elosztottam a kekszet, kicsit lenyomkodtam tenyérrel. Addig csináltam, míg a forma alján egy összefüggő, tömör alapot nem kaptam.

Ezt a kekszes alapot 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütöttem, majd hagytam kihűlni.

A mascarponét, a cukrot, a lisztet és a tejfölt krémmé kevertem, majd hozzáadtam a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. A tojásokat egyenként adtam a krémhez, majd addig kevertem, míg a krém már teljesen egynemű és habos nem volt.

A sajtkrémet a morzsaalapra öntöttem, egyenletesen elkentem. Amikor kész, 170 fokos sütőbe tettem 40-50 percre, míg a torta teteje is aranybarna lesz.

Amikor kihűlt a torta, óvatosan körbevágtam a forma szélénél és lecsatoltam az oldalát, de nem vettem le a talpról a süteményt. Kicsit hagytam hűlni, majd lehet szeletelni.

Én meggyes szószt tettem rá (gyümölcsdarabos házi meggylekvárhoz tettem még meggybefőttet), de lehet akár karamell öntettel, csokiszósszal vagy csak porcukorral a tetején fogyasztani, mindegyik változat isteni!

Tipp:

A fagyasztott citrom héját nagyon könnyű lereszelni!