Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Elkészítése:
A kekszből morzsát készítettem és elkevertem a felolvasztott vajjal.
Elővettem a tortaformát és az alján egyenletesen elosztottam a kekszet, kicsit lenyomkodtam tenyérrel. Addig csináltam, míg a forma alján egy összefüggő, tömör alapot nem kaptam.
Ezt a kekszes alapot 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütöttem, majd hagytam kihűlni.
A mascarponét, a cukrot, a lisztet és a tejfölt krémmé kevertem, majd hozzáadtam a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. A tojásokat egyenként adtam a krémhez, majd addig kevertem, míg a krém már teljesen egynemű és habos nem volt.
A sajtkrémet a morzsaalapra öntöttem, egyenletesen elkentem. Amikor kész, 170 fokos sütőbe tettem 40-50 percre, míg a torta teteje is aranybarna lesz.
Amikor kihűlt a torta, óvatosan körbevágtam a forma szélénél és lecsatoltam az oldalát, de nem vettem le a talpról a süteményt. Kicsit hagytam hűlni, majd lehet szeletelni.
Én meggyes szószt tettem rá (gyümölcsdarabos házi meggylekvárhoz tettem még meggybefőttet), de lehet akár karamell öntettel, csokiszósszal vagy csak porcukorral a tetején fogyasztani, mindegyik változat isteni!
A fagyasztott citrom héját nagyon könnyű lereszelni!