Epres pavlova recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Habcsóktortához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 ek cukor
- 1 vaníliás cukor vagy 2-3 csepp vaníliaaroma
- 1 kk ecet
- 1 kk citromlé
- 1 ek étkezési keményítő
Krémhez:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 10 dkg vaj
- sok-sok eper
Elkészítése:
A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk az ecetet, a vaníliakivonatot és addig verjük, amíg a cukor elolvad, illetve szép fényes, kemény habot nem kapunk. A keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán összeforgatjuk.
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsi közepére, kb 20-25 cm kör alapra halmozzuk, elsimítjuk, az oldalát kicsit felmagasítjuk, úgy, hogy közepén egy kis mélyedés legyen.
Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és azonnal visszakapcsolunk 140 fokra, majd pedig másfél órán át szárítjuk-szikkasztjuk.
Kikapcsolt, résnyire kitámasztott ajtajú sütőbe hagyjuk teljesen kihűlni (2-3 óra). Sütés közben megnő, majd összeesik a torta, nem kell megijedni, ez természetes!
A pudingporból, tejből pudingot főzünk, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a pudinghoz keverjük.
Az epret feldaraboljuk. A habcsóktorta közepére halmozzuk a vaníliakrémet, arra az epret és azonnal tálaljuk.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
A tortánknak ropogós a külseje és pillecukorszerű, puha a belseje. Az eredeti pavlova torta tetején jó sok tejszínhab van, de mi nem nagyon kedveljük, annál inkább a főzött krémeket, viszont arra ügyeljünk, hogy a krém gyorsan eláztatja a tortánkat, tehát nincs mese, fel kell falni azonnal!