Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres pavlova recept

Epres pavlova
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Habcsóktortához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 ek cukor
    • 1 vaníliás cukor vagy 2-3 csepp vaníliaaroma
    • 1 kk ecet
    • 1 kk citromlé
    • 1 ek étkezési keményítő

    Krémhez:

    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 2 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • sok-sok eper

    Elkészítése:

    A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk az ecetet, a vaníliakivonatot és addig verjük, amíg a cukor elolvad, illetve szép fényes, kemény habot nem kapunk. A keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán összeforgatjuk.

    A masszát a sütőpapírral bélelt tepsi közepére, kb 20-25 cm kör alapra halmozzuk, elsimítjuk, az oldalát kicsit felmagasítjuk, úgy, hogy közepén egy kis mélyedés legyen.

    Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és azonnal visszakapcsolunk 140 fokra, majd pedig másfél órán át szárítjuk-szikkasztjuk.

    Kikapcsolt, résnyire kitámasztott ajtajú sütőbe hagyjuk teljesen kihűlni (2-3 óra). Sütés közben megnő, majd összeesik a torta, nem kell megijedni, ez természetes!

    A pudingporból, tejből pudingot főzünk, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a pudinghoz keverjük.

    Az epret feldaraboljuk. A habcsóktorta közepére halmozzuk a vaníliakrémet, arra az epret és azonnal tálaljuk.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Tipp:

    A tortánknak ropogós a külseje és pillecukorszerű, puha a belseje. Az eredeti pavlova torta tetején jó sok tejszínhab van, de mi nem nagyon kedveljük, annál inkább a főzött krémeket, viszont arra ügyeljünk, hogy a krém gyorsan eláztatja a tortánkat, tehát nincs mese, fel kell falni azonnal!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá