Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán epres szendvicskeksz recept

Duplán epres szendvicskeksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 200 g búzaliszt
    • 80 g vaj vagy margarin
    • 100 g epres bevonómassza vagy rózsaszín csokoládé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • porcukor ízlés szerint
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • sűrű eperlekvár

    A dekorhoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Az epres bevonómasszát vagy csokit vízgőz fölött megolvasztjuk.

    A tojást, a porcukrot, a sót és a vajat robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk az olvasztott bevonót. Beleöntjük a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.

    Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.

    Előmelegített sütőben 170 fokon, nem légkeveréssel, kb 13 percig sütjük. Ha a teteje kemény és az alja enyhén barna, kivehetjük! Ne várjuk meg, míg a teteje barnul!

    Még langyosan összeragasztunk egy telit és egy lyukasat eperlekvárral. Igény szerint porcukorral dekoráljuk.

    Ami nem fogy el, zárható dobozban tároljuk.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből 8-12 db süti lesz a forma méretétől függően. Nem muszáj szíves kiszúrót használni, bármi jó!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá