Duplán epres szendvicskeksz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 200 g búzaliszt
  • 80 g vaj vagy margarin
  • 100 g epres bevonómassza vagy rózsaszín csokoládé
  • 1 tojás
  • porcukor ízlés szerint
  • csipet só

A töltelékhez:

  • sűrű eperlekvár

A dekorhoz:

  • porcukor

Elkészítése:

Az epres bevonómasszát vagy csokit vízgőz fölött megolvasztjuk.

A tojást, a porcukrot, a sót és a vajat robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk az olvasztott bevonót. Beleöntjük a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.

Előmelegített sütőben 170 fokon, nem légkeveréssel, kb 13 percig sütjük. Ha a teteje kemény és az alja enyhén barna, kivehetjük! Ne várjuk meg, míg a teteje barnul!

Még langyosan összeragasztunk egy telit és egy lyukasat eperlekvárral. Igény szerint porcukorral dekoráljuk.

Ami nem fogy el, zárható dobozban tároljuk.

Tipp:

Ebből a mennyiségből 8-12 db süti lesz a forma méretétől függően. Nem muszáj szíves kiszúrót használni, bármi jó!