Epres sajttorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Epres sajttorta

Hozzávalók:

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 200 g vajas keksz
  • 100 g vaj

A krémhez:

  • 400 g mascarpone
  • 250 g túró
  • 200 ml habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília őrlemény
  • citromlé
  • 500 g eper
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor
  • mandulapehely

Elkészítése:

A vajas kekszet alaposan összetörjük egy klopfoló segítségével, majd összedolgozzuk a felmelegített vajjal.

Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk folpackkal, majd alaposan belenyomkodjuk a kekszes masszát és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.

A krém elkészítése:

A tejszínt kemény habbá verjük.

A krémsajtot, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a citromlével összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.

A zselatint forró vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a kérmhez és alaposan összekeverjük.

Az epret apró darabokra vágjuk, egy pár szemet meghagyunk díszítésnek,  majd egy is a krémhez keverjük.

Összeállítás:

A krémet ráöntjük a kekszes alapra, majd pár szem eperrel és pirított mandulával díszítjük.

Tipp:

Ha diétázol, próbáld ki cukor nélkül! Kattints ide és olvasd el a receptet!