Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkeszárny recept

Töltött csirkeszárny
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg nagyobb csirkeszárny

    A töltelékhez:

    • 20 dkg ananász (friss vagy konzerv)
    • 20 dkg mozzarella
    • 20 dkg gépsonka

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat csontozzuk ki. Először a legnagyobb csontot, majd óvatosan vágjuk ki a középső ízületet, vigyázva arra, hogy a bőr ne szakadjon ki. Utána a szárny középső részében lévő két, egymás melletti csontot vágjuk ki. A legszélső részben lévő csontokat hagyjuk a szárnyban.

    A sonkát, ananászt és a sajtot vágjuk kisebb kockákra és keverjük össze. A szárnyakba egy kiskanál segítségével töltsük bele a tölteléket. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal a megtöltött csirkeszárnyakat.

    Hagyományos módon panírozzuk. Először forgassuk bele a lisztbe, majd rázzuk le a felesleges lisztet a húsról.

    A tojásokat verjük fel enyhén és forgassuk bele húst. Végül a zsemlemorzsában is forgassuk meg a szárnyakat.

    A bepanírozott húst bő, forró olajban süssük ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá