Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes csirkeszárny rizsgombóccal recept

Mézes csirkeszárny rizsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkeszárny
    • 20 dkg kifőzött rizs
    • 10 dkg felkockázott trappista sajt
    • 3 evőkanál ketchup
    • 3 evőkanál méz
    • zsemlemorzsa
    • tojás
    • liszt
    • bors
    • olaj

    Elkészítése:

    Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a csirkeszárnyakat, majd beleforgatjuk ketchupos-mézes keverékbe.

    Egy órát vagy többet is, hütőben pihentetjük, majd előmelegített sütőben, tepsiben, amit előtte olajjal kikentünk, megsütjük a szárnyakat 180 fokon.

    A körethez megfőzzük a rizst. Ha lanygosra hűlt gombócokat formázunk belőle és mindegyik közepébe teszünk egy-egy kocka sajtot, majd bepanírozzuk: lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    Olajban aranybarnára sütjük

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá