Mézes csirkeszárny rizsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 20 dkg kifőzött rizs
  • 10 dkg felkockázott trappista sajt
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál méz
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt
  • bors
  • olaj

Elkészítése:

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a csirkeszárnyakat, majd beleforgatjuk ketchupos-mézes keverékbe.

Egy órát vagy többet is, hütőben pihentetjük, majd előmelegített sütőben, tepsiben, amit előtte olajjal kikentünk, megsütjük a szárnyakat 180 fokon.

A körethez megfőzzük a rizst. Ha lanygosra hűlt gombócokat formázunk belőle és mindegyik közepébe teszünk egy-egy kocka sajtot, majd bepanírozzuk: lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Olajban aranybarnára sütjük